Kuva Alejandro Lorenzo

Juha Niska on Vuoden työtöveri ja Reiluin työnantaja on Valofirma

Vuoden työtoveriksi Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET valitsi grip Juha Niskan, jolla on aina ystävällinen asenne ja reilu meininki. Hän on toiminnallaan ja esimerkillään pyrkinyt edistämään hyviä, turvallisia ja oikeudenmukaisia työoloja alalla, välittämättä leimautumasta hankalaksi työnantajien keskuudessa.

Vuoden reiluimpana työnantajana SET palkitsi Valofirma-konsernin. Konsernissa tehdään tietoisesti työtä työntekijöiden hyvinvoinnin ja stressinhallinnan puolesta. Esimiehet ovat kannustavia ja rohkaisevat puhumaan, mikäli työssä kohtaisi epäasiallista käytöstä joko asiakkaiden tai muiden työntekijöiden toimesta. Avoin rohkaiseva keskusteluilmapiiri puolestaan vahvasti myötävaikuttaa siihen, että työntekijät kohtaavat toisensa tasavertaisina.

Siinä missä työpaikalla kaikki perusedellytykset, työterveys, työergonomia, lounassetelit, työajoissa joustaminen tai työntekijöiden ylimääräinen vakuuttaminen myös vapaa-ajalla, on erityisen hyvällä mallilla, myös työntekijöiden työssä jaksamiseen kiinnitetään jatkuvasti huomiota, ja siihen herkästi puututaan mikäli mitään työuupumuksen oireita ilmenee.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP jakoi Vuoden suunnittelija –palkinnon Markku Pätilälle, jonka taiteellinen käsiala on rikastuttanut katsojien visuaalista kokemuspiiriä monissa toisistaan poikkeavissa tuotannoissa.

Palkinnot jaettiin 27.9. Kotimaisen elokuvan juhlassa Helsingissä.

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..