Kansainvälisen Tanssin päivän julistus 2017

tiistai, 25 huhtikuu 2017 10:32

Kansainvälisen tanssin päivän julistus 2017 

Koreografi Trisha Brown

"Minusta tuli tanssija koska halusin lentää. Painovoiman mysteeri on aina jotenkin liikuttanut minua. Tansseissani ei ole mitään salaista merkitystä. Ne ovat henkisiä harjoituksia fyysisessä muodossa.

Tanssi laajentaa mahdollisuuksiamme kommunikoidaSe tuottaa iloa, kauneutta ja tietoutta.

Tanssissa on kyse luovuudesta… yhä uudelleen ja uudelleen, ajattelun, valmistamisen, tekemisen ja esittämisen luovuudesta.

Keho on ilmaisun eikä esittämisen väline. Tämä ajatus vapauttaa luovuutemme ja se on taiteentekemisen olennainen oppi ja lahja.

Taiteilijan elämä ei pääty ikääntyessä, kuten jotkut ajattelevat. Tanssi on tehty ihmisistä ja ideoista. Tanssiesityksen katselija voi viedä tämän luovuuden voiman kotiin ja soveltaa sitä jokapäiväisessä elämässään."

Tämä viesti on osoitettu tanssin ammattilaisille ja tanssia rakastaville kaikkialla maailmassa. Se on myös kunnianosoitus Trisha Brownille, joka menehtyi 18.3.2017. Trisha Brownin läheinen yhteistyökumppani Susan Rosenberg on koonnut Brownin kirjoituksista ja lausunnoista tämän viestin, joka heijastaa Brownin teosten näkemyksiä ja arvoja.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään taas 29.4.2017

Aloitteen tanssin päivän vietosta on tehnyt ITI:n eli Kansainvälisen Teatteri-instituutin (International Theatre Institute) tanssikomitea. Vuonna 1982 komitea nimesi huhtikuun 29. päivän kansainväliseksi tanssin päiväksi.

Tanssikomitea pyytää vuosittain tanssin päivän julistuksen joltain merkittävältä tanssitaiteilijalta. Tänä vuonna siihen on koottu yhdysvaltalaisen tanssitaiteilija Trisha Brownin ajatuksia. Brown menehtyi 18.3.2017 ennen kun julistus oli valmistunut.

Lähetämme ohessa suomeksi käännetyn julistuksen, Trisha Brownin biografian sekä hänen kuvansa.

Jos järjestätte kansainvälisen tanssin päivän tapahtumia 29.4. tai edeltävän viikon aikana, lähettäkää tiedot niistä tanssin päivän tapahtumakalenteriin 20.4.2017 mennessä osoitteeseen  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Kokoamme tapahtumakalenteriin tanssin päivän tapahtumia ympäri Suomea.

Lisää tietoa kansainvälisestä tanssin päivästä: https://www.international-dance-day.org/

Hyvää tanssin päivää!Osallistu keskusteluun

Lisää kommentti

Ilmoita minulle uusista kommenteista