Vuoden suunnittelija -palkinto Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille

maanantai, 25 syyskuu 2017 11:16

Elokuva-alan palkintojuhla järjestettiin perjantaina 22.9. Helsingissä. 

Tapahtuman järjestivät elokuvan tekijäjärjestöt: Animaatioklinikka, Dokumenttikilta, Käsikirjoittajien kilta, Lavastus- ja Pukusuunnittelijat LP, Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C, Suomen Elokuvaohjaajaliitto SELO, Suomen Elokuvatuottajien Keskusliitto SEK, Suomen Elokuva- ja Mediatyöntekijät SET, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Filmikamari ja Audiovisual Finland.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP:n Vuoden suunnittelija 2017- palkinto jaettiin tänä vuonna Ylen lavastus- ja pukusuunniittelijoille. Heitä ovat:

pukusuunnittelijat
Outi Harjupatana
Elina Lario
Ritva Muikku
Liisa Rihu

lavastussuunnittelijat
Malla Helander
Tapio Keskitalo
Riikka Kytönen
Paula Salonen
Lea Sipilä
Mari Skogberg
Leena Tiihonen
Minna Wallenius
Teija Vilkkovaara

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP myöntää vuoden 2017 Vuoden suunnittelija -palkinnon tinkimättömästä kehitys- ja suunnittelutyöstä Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoille. 

Näiden suunnittelijoiden työ jatkaa ja luo suomalaisen televisiotyön visuaalista perinnettä kaikissa genreissä.

Perustelut

Ylen lavastus- ja pukusuunnittelijoiden työ edustaa koko suomalaisen televisiotyön visuaalista perustaa - genrestä riippumatta. 

Kollegat Ylessa jatkavat tinkimätöntä alan kehitys- ja suunnittelutyötä viime vuosien monenlaisista paineista huolimatta. 

Ylen työhuonekuntaa on täydentänyt free lance -lavastajien ja pukusuunnittelijoiden monipuolinen joukko. 

Ylessä on työskennellyt vuosikymmenien kuluessa upea joukko lavastus- ja pukusuunnittelijoita. Edeltäjien lahjakas ja monipuolinen joukko on inspiroinut seuraavaa suunnittelijapolvea omassa työssään. Tämä lahjakkuuden jatkuvuus on tärkeää turvata. Laadukas ja omaperäinen visuaalinen suunnittelu antaa elämyksiä katsojille ja ilmentää oman kulttuurimme ainutlaatuisuutta.

Kollegat Ylessä ovat kehittäneet myös toimintatapojaan ajan vaatimaan ketterään suuntaan. Siitä osoituksena on mm. töiden tekeminen työpareina, suunnittelutehtäviä keskenään jakaen, yhdessä ideoiden, ja toinen toistaan työssä innostaen ja sparraten. Tästä on opittavaa koko alalle.

Haluamme nostaa näkyville kaikkien näiden hienojen kollegojemme, media-alan monilahjakkaiden visuaalisten suunnittelijoiden, rikkaan työn ja sen merkityksen koko suomalaiselle televisiolle, av-alalle ja myös meille kaikille televisionkatsojille.

LP:n hallitusOsallistu keskusteluun

Kommentit   

 
#1 connection 17.10.2017 16:03
Howdy! This post could not be written any better! Reading through this
post reminds me of my previous room mate!
He always kept talking about this. I will forward this write-up to him.

Fairly certain he will have a good read.
Thank you for sharing!
http://theelderscrolls5skyrimevolution225.ru
Lainaa
 

Lisää kommentti

Ilmoita minulle uusista kommenteista